Musikaliska söker kommunikatör (vik. 100%)

Vi är tre verksamheter under samma tak med musik och mod som gemensam ledstjärna. Blåsarsymfonikerna, Länsmusiken i Stockholm och Musikaliska. Blåsarsymfonikerna är en modern och nyfiken blåsarsymfonisk orkester som utmärker sig för sin ovanligt stora genrebredd. Länsmusiken i Stockholm har som uppdrag att sprida musik i länet, i alla genrer och från olika kulturer, till framför allt barn och unga. Musikaliska är ett konserthus på Nybrokajen som rymmer ett brett konsertutbud med klassisk musik, nutida konstmusik, folk- och världsmusik, familjekonserter, jazz osv. Här genomförs även events, seminarier och konferenser. Varje år tar ca 90 000 personer del av våra tre verksamheters konsertutbud och förra året gav vi över 600  konserter, både i huset och runt om i länet. Vi är idag ett 40-tal anställda, orkestern inkluderad, som arbetar i Sveriges äldsta konserthus vid Nybrokajen. Utöver detta finns även Stallet Folk & Världsmusik/RFOD som hyresgäst. 2018 fyller Musikaliska 140 år!
 
Vi söker en erfaren och kreativ kommunikatör för ett vikariat på 10 månader. Vi tror att du är en god skribent med känsla för stil och form. Du är digitalt orienterad  och van vid att jobba mot olika målgrupper. Kommunikatören rapporterar till VD/Marknadschef och sitter i lokaler vid Nybrokajen i Stockholm.
 

Arbetsuppgifter

- Planera och uppdatera innehåll till webb, intranät, nyhetsbrev, sociala medier och digitala skärmar
- Planera annonser och kampanjer
- Grafisk formgivning (både digitalt och tryck), bland annat annonser,  programblad,  skyltar, informationsblad, affischer, flyers, div. profilprodukter
- Skriva pressmeddelanden och hantera  presskontakter
- Ansvara för implementering av kommunikationsaktiviteter
- Projektleda arbetet kring större trycksaker, fotograferingar och digitala insatser
- Copy, korrekturläsning, översättningar
- Ansvara för att de tekniska lösningarna för webbplats, intranät och andra digitala kanaler fungerar
 

Kvalifikationer och egenskaper

Du arbetar obehindrat i Applemiljö och är mycket trygg med att arbeta i Drupal, InDesign, Photoshop och Illustrator. Grundläggande kunskaper i Excel önskas. Utbildning från universitet eller högskola inom kommunikation, marknadsföring eller motsvarande  är önskvärt samt minst 4 års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter.

Du är kreativ, initiativtagande och strukturerad. Ett intresse för, och erfarenhet av, kommunikation och marknadsföring inom scenkonstområdet är en stor fördel. Du är självgående, flexibel och van vid att arbeta mot deadlines. Tjänsten är ett 10-månaders vikariat på 100%. Vi önskar att du kan börja i augusti 2018.
 
 

Ansökan

Maila ditt personliga brev med CV, samt gärna en portfolio om du har, till: jobb@musikaliska.com. Vid frågor kontakta Ola Bjerding, VD, ola.bjerding@musikaliska.se eller kommunikatör Rani Banth, rani.banth@musikaliska.se. Vänligen observera att ansökningshandlingar endast skickas till jobb@musikaliska.com.

Facklig representant: Lilian Henriksson, Unionen 08-545 703 06
Ansökan senast den 5 aug 2018
 


Vi undanbeder oss vänligt men bestämt kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag i denna process.