Jazzhelg på Musikaliska 11-13 okt


I samarbete med Stockholm Jazz Festival bjuder Länsmusiken i Stockholm in till en storslagen jazzhelg på Musikaliska med familjekonserter, storbandsjazz och jazz i intimare format. Jazzfestivalen börjar 11 oktober och en av festivalens stora inledningskonserter äger rum på Musikaliska med en svensk basvirtuos och polsk pianoekvilibrist i ett raffinerat möte - två internationella jazzmusiker på toppnivå. Länsmusiken arrangerar därefter en familjedel med två jazzkonserter för barn. Några av Sveriges främsta jazzmusiker hyllar Lennart Hellsing tillsammans med elever från Danderyds kulturskola och Jojje Wadenius framför sina allra bästa barnlåtar. Jazzhelgen avslutas med en storbandsfest med trumpetaren Lasse Lindgren, sångerskan Berit Andersson och två energifyllda ungdomsstorband.


Fredag 11 okt 19.00
Leszek Możdżer & Lars Danielsson duo concert


Cellisten och basisten Lars Danielsson och pianisten Leszek Możdżer bjuder in till en intim jazzkonsert.

Lördag 12 okt 12.00
Familjekonsert: En hyllning till Hellsing - Krakel Spektakel och Kusin Vitamin

I samband med att Lennart Hellsing skulle ha fyllt 100 år 2019, hyllar vi honom med pärlor från hans stora textskatt. Vi får höra både kända och okända sånger som t ex Sipa Lipa Lakritspipa, Ticke Tack och Lappricka pappricka. Från 3 år.
 

Söndag 13 okt 14.00
Familjekonsert: Jojjes bästa barnlåtar

Jojje Wadenius framför sina barnvisor med texter av Barbro Lindgren, Kenneth Gärdestad och Olof Landström. Musiken är i centrum med en blandning av finstämdhet och lite galenskap, som manar till eftertanke. Föreställningen bygger på klassiska låtar som Mitt lilla barn, Min mask, Jag är det fulaste som finns och Kalles klätterträd. Från 5 år.


Söndag 13 okt 18.00
BigBandPowerJazz med Lasse Lindgren och Big Bop Constellation (LLBBC)

Lasse Lindgren  och LLBBC spelar Maynard Fergusons originalarrangemang. Det blir en spännande, svängig och energifylld konsert!
 

Stockholm Jazz Festival 11 - 20 oktober 2019

Årets festival är den åttonde upplagan sedan Stockholm Jazz Festival flyttade inomhus och förlades till hösten. Sedan dess har festivalen vuxit

Sthlm Jazz Festival logotyp

sig större och starkare och nått nya publikgrupper och scener. Förra året slog Stockholm Jazz Festival rekord då 63 scener arrangerade över 200 konserter och besöktes av 29 221 personer under sina tio dagar. Stockholm Jazz Festival drivs av Jazzklubb Fasching.