Konsertserien Unga musiker

Möt framtidens proffsmusiker

I serien Unga musiker möts ensembler, körer och orkestrar i oväntade konstellationer för att servera publiken konserter fyllda av vild variation. Som framgår av namnet är det den nya generationen musikanter som håller i instrumenten – elever från kultur- och musikskolor och musikgymnasier från hela Stockholms län turas om att inta Stora salen en tisdag i månaden.

Konserterna nedan finner du i vårt aktuella konsertprogram där du även kan köpa biljetter.

Konserter i serien Unga Musiker
 

VÅR 2016
Tisdag 31/1  kl. 19.00 Unga musiker: Orkesterfest
Unga virtuosa musiker från Lilla Akademien ställer upp med en mängd olika ensemblekonstellationer; blåsorkestrar, kammarorkester och symfoniorkestrar som bjuder på en sprudlande musikfest med musik i olika stilar och från olika epoker.

Medverkande:
Orkestrar och ensembler
Lilla Akademien

Söndag 12/3 kl. 15 Unga musiker: Playstation
Blåsare, slagverkare och stråk från Rimbo och Nynäshamn bjuder på ett variationsrikt program där spelglädjen är på topp. Huddinge kulturskola debuterar i Unga Musiker-serien med Accordion Crew, Kammarorkester och East Wind Band.

Medverkande:
Kulturskolan i Rimbo
Nynäshamns Kulturskola
Huddinge Kulturskola

Tisdag 4/4 kl. 19 Unga musiker: Djurens Karneval
Nordiska Musikgymnasiet bjuder på en spännande version för två pianon och ensemble av det klassiska verket Djurens Karneval av Camille Saint-Saêns. Medverkar gör också Västerorts symfoniorkester från Kulturskolan Stockholm och orkestrar från Järfälla kulturskola.

Medverkande:
Nordiska Musikgymnasiet
Järfälla Kulturskola
Kulturskolan Stockholm

Har du frågor eller vill ha mer information:
Lena Jakobsson, producent, Länsmusiken i Stockholm

lena.jakobsson@musikaliska.com
08-545 703 15 och 070-545 71 49