O/Modernt Kammarorkester

O/Modernt Kammarorkester

Den unga virtuosa stråkensemblen O/Modernt Kammarorkester är en utveckling av festivalen med samma namn och drivs sedan hösten 2014 av stiftelsen O/MODERNT i samarbete med Länsmusiken i Stockholm. Hugo Ticciati (musikalisk ledning) och orkestern samarbetar med namnkunniga artister som Anne Sofie von Otter, Nils Landgren, Evelyn Glennie m.fl. Grundkonceptet är detsamma som i festivalen O/MODERNT; att blanda gammalt och nytt och utforska förhållandet mellan svunna tiders kompositörer och vår moderna kultur, samt ge historiska verk
nya skepnader.

Omodernt Kammarorkester

Om Hugo Ticciati,

Hugo Ticciati, född i England, kom till Sverige år 1999 för att studera violin för Nina Balabina, välrenommerad violinpedagog och Musikskolan Lilla Akademiens grundare. Hugo omfamnar all världens nutida musik och framför verk dedikerade till honom runt om i Europa, Asien, Nord- och Sydamerika. Till tidigare säsongers höjdpunkter hör framträdanden i Carnegie Hall, Mariinsky Theatre Concert Hall och Chicago Symphony Hall.

Hugo Ticciati Foto: Marco Borggreve

Hugo har en stor passion för kammarmusik och uppträder regelbundet på högt ansedda festivaler som Kuhmo Edinburgh, Gstaad, St-Denis och Östersjöfestivalen, och samarbetar med världsstjärnor som Anne-Sofie von Otter, Steven Isserlis, Angela Hewitt, Torleif Thedéen och Olli Mustonen. Parallellt med violinkarriären arrangerar Hugo sedan 2011 festivalen O/MODERNT på Ulriksdals slottsteater Confidencen.

Orkestern

Violin I
Hugo Ticciati
Lisa Werhahn
Johannes Marmén
Gudrun Dahlkvist
Joel Andersson

Violin II
Kersti Dahlkvist
Liana Svensson
Alexander Rydberg
Victoria Stjerna

Alt
Louisa Tatlow
Jenny Augustinsson
Albin Uusijärvi

Cello
Hanna Dahlkvist
Erik Uusijärvi
Fred Lindberg

Bas
Takanari Koyama
Jordi Carrasco Hjelm