Skolkonserter på Musikaliska

Välkomna till skolkonserter på Musikaliska! Länsmusiken erbjuder varje termin utvalda konserter av hög kvalitet, i olika musikgenrer för olika åldersgrupper, från förskolan t.o.m gymnasiet. Här finns möjlighet att se en föreställning i den vackra konsertsalen eller i det mysiga Stallet. Biljettpriset är subventionerat och gäller elever i Stockholms län.

Bokningsfrågor anita.bohlin@musikaliska.se

VÄRLDEN LJUDER 23/10

En hisnande berättarkonsert

Världen ljuder
Foto: Boris Laible

Hör om det dansande monstret, gäddan som blev en harpa och Näcken som med sina magiska krafter kan förhäxa nästan vem som helst! Världen ljuder är en variationsrik föreställning där muntliga berättelser om musikens förtrollande kraft flätas samman med vacker och svängig musik. Av och med folkmusikduon Daniel & Emma Reid samt scenberättaren Mikael Öberg.

Publiken får vara del av en rytmorkester och frivilliga får spela en aktiv roll i berättelsen samt locka fram oljud från musikerna.

Mikael Öberg är scenberättare, regissör, musiker och författare. Hans berättarstil är full av energi, fysiska uttryck och rytm. Mikael är internationellt verksam och samarbetar ofta med musiker och andra konstnärer. Daniel & Emma Reid är en hyllad folkmusikduo med stor variation på både repertoar och instrumentation. Deras signum är att alltid utrycka musikens känslor fullt ut oavsett om det är lycka, ilska eller innerlighet. De turnerar flitigt och har samarbetat med bl a symfoniorkestrar, teaterensembler och nycirkus.

Medverkande: Daniel Reid - baryton- och sopransaxofon, dragspel, röst, diverse slagverk, Emma Reid - fiol, altfiol, hardangerfela, röst, diverse slagverk, Mikael Öberg - berättare, diverse slagverk.

Målgrupp: 6 - 12 år
Datum: 23/10 kl. 10.00 + 11.30
Pris: 50 kr/elev, 2 pedagoger/klass fritt, övriga 50 kr p/p
Speltid: 45 min 
Plats: Stallet, ingång Stallgatan 7

BOKA HÄR

 

KLEZMEZZ 24/10 (på Musikhögskolan)

Fira FN dagen 24/10 med Balkanmusik!

Balkan Paradise Orchestra - internationellt gästspel från Spanien
Kizelo Mleko - från Stockholm

BALKAN PARADISE ORCHESTRA
11 unga tjejer från Barcelona i Spanien gör ett unikt gästspel i Stockholm och Sverige
De spelar med sprudlande energi, stark scennärvaro och stor skicklighet
musik med inspiration från både balkan- och judiska traditioner.
Bandet är ett fantastiskt exempel på kvinnokraft – närvaro – glädje - musikalitet
 
KIZELO MLEKO
5 unga musiker från Stockholm, högskoleutbildade i olika musikgenrer har specialiserat sig på den judiska musiktraditionen – klezmer.
De spelar ibland lyhört och ibland med tungt rockgung, klezmer- och balkanmusik på sitt eget personliga sätt kryddat med egna nya kompositioner.

KUNGLIGA MUSIKHÖGSKOLAN
Kungasalen på Musikhögskolan är en av de modernaste konsertsalarna i Stockholm och som rymmer 700 i publik. Salen fick sitt namn i samband med att Carl XVI Gustaf valde skänka KMH den pengagåva som svenskt näringsliv samlat in till kungen på hans 70-årsdag.
 
I samarbete mellan Svenska Klezmerföreningen, Vargkatten Produktion, Kungliga Musikhögskolan och Länsmusiken i Stockholm
 

Datum: 24/10
Tid: 09.30 Åk 3, 4-6  & 13.00 Åk 7-9 + gymnasiet
Speltid: 40-45 min
Plats: OBS!  Kungasalen, Kungliga Musikhögskolan, Valhallavägen 105
Pris 100 kr/elev, 0 kr för 2 lärare per grupp, utöver 50 kr/lärare.

Inom Stockholms stad: 50% rabatt vid bokning via Kulan

Övriga länet: Länsmusiken subventionerar med 50%.

BOKA HÄR

 

FLYKTEN - MUSIK OCH DRAMA OM STRUKTURELL RASISM 11/11
12-19 år

DATUM
12/11 kl 10.00 -11.45
PLATS Musikaliska, stora salen
BOKNING OBS! info@houman.nu
Se video: https://www.youtube.com/watch?v=x8VmGGCy7hI
 
Föreställningen Flykten använder estetiska uttryck för att lyfta kunskap kring rasismen. Den första delen är en rapkonsert med interaktivitet, glädje och finess med Houman Sebghati. Han har med sig musikerna Manfred Hulebo (piano och beats), Mathias Siroiney (sång) och Nadia Hamouchi (trumpet). Andra delen av föreställningen gästas av den 18-åriga och lovande poeten Elelta Sebhatu. Tillsammans skapar de på scenen en poetisk dialog om att växa upp, om att förstå sina känslor och om hur är det är att känna sig utanför.
 
I hiphop-Sverige är Houman Sebghati ett etablerat namn som musiker sedan 20 år tillbaka, men hans stora passion är också att undervisa, han är utbildad historielärare. Flykten ingår i en skolturné i 6 konserthus runtom i landet där han med hjälp av sin handbok med samma namn uppträder och undervisar om strukturell rasism. Ett seminarium för pedagoger, skolchefer, lärarstuderande och andra intresserade anordnas på eftermiddagen 12/11 kl 13-15 på Musikaliska. Handboken med material om interkulturell didaktik delas ut gratis till de lärare som anmäler sig till konsert och/eller seminarium.
OBS! Anmälan sker direkt till info@houman.nu

 

ETHNO ON THE ROAD 

Kom och träffa årets bästa unga musiker som har deltagit i det internationella världsmusiklägret Ethno, som har ägt rum i Dalarna en vecka varje sommar sedan 1990! Förmodligen världens största i sitt slag. Ethno samlar årligen nära hundra unga folkmusiker från uppåt tjugo länder. Av deltagarna kommer ungefär hälften från länder utanför Norden. Efter lägret tas de bästa ut och åker på turné. Sedan minst 10 år tillbaka har de gästat Länsmusiken och Stallet. 

Målgrupp: 10-16 ÅR
Datum: 14/11 kl. 10.00 + 13.00
Speltid: 45 min
Plats: Stallet, ingång Stallgatan 7
Pris: 50 kr/elev, 2 pedagoger/klass fritt, övriga 50 kr p/p.

BOKA HÄR

 

PETTSON & FINDUS

Pettson & Findus
Foto: Lena Jakobsson

I föreställningen som är byggd på Sven Nordqvists älskade böcker, tar musikerna och artisterna Sven Hedman och Fanny Wistrand med publiken på många av de populära figurernas roligaste påhitt. Vi är med när de tältar, fiskar gädda och försöker baka pannkakstårta. Skratta och sjung med av hjärtats lust! Sångtexter skickas ut i förväg. Blåsarsymfonikerna visar också upp alla sina instrument i ett svängigt medley.

Målgrupp: 8 - 12 år
Datum: 21/11 kl. 09.30 + 12.00
Pris: 50 kr/elev, 2 pedagoger/klass fritt, övriga 50 kr p/p
Speltid: 50 min 
Plats: Stora salen, Musikaliska

BOKA HÄR

 

JUL PÅ MUSIKALISKA

Kom i julstämning med oss!
Traditionsenligt stämmer vi upp i sång tillsammans med Blåsarsymfonikerna i härliga och finstämda klanger i julsånger från olika länder! Lilla Akademiens barnkörer får med sin sång- och spelglädje hela Musikaliska att gnistra!

Målgrupp: 5 - 9 år
Datum:
4/12 kl. 09.30 + 12.00
5/12 kl. 09.30 + 12.00
6/12 kl. 09.30 + 12.00
Pris: 50 kr/elev, 2 pedagoger/klass fritt, övriga 50 kr p/p
Speltid: 50 min 
Plats: Stora salen, Musikaliska

BOKA HÄR