Skolkonserter på Musikaliska höst 2017

Välkomna till skolkonserter på Musikaliska! Länsmusiken erbjuder varje termin utvalda konserter av högsta kvalitet, i olika musikgenrer för olika åldersgrupper, från förskolan t.o.m gymnasiet. Här finns möjlighet att se en föreställning i den vackra konsertsalen eller i det mysiga Stallet. Biljettpriset är subventionerat och gäller elever i Stockholms län.

 

För förskolan och lågstadiet
 


FRUKTSALLAD
Saftiga låtar med klyftig orkester

Boka här  

Målgrupp 5-9 år
Datum tors 28/9 + fre 29/9 kl 09.30 + 12.00
Pris 50 kr/elev, lärare fritt
Speltid 45 min
Plats Stora salen, Musikaliska, Nybrokajen 11

Fruktsallad

Dan Bornemark leder, spelar och sjunger med Blåsarsymfonikerna – som denna gång blir den stora Fruktsalladorkestern. För att konserten ska bli riktigt vitaminrik får hela publiken möjlighet att sjunga med i flera låtar. Barnen får vara med och lära sig alla rörelser i Tutti Frutti, digga tangon i Mango Tango och sjunga den vackra godnattmelodin Månen är melon. De får också träffa den kiviga kiwin från Kivik. Låtarna till skivan "Fruktsallad" från 1995 skrevs av Dan och hans mamma Gullan Bornemark. Nu blir låtarna livs levande med spännande klanger!

Medverkande: Blåsarsymfonikerna, Dan Bornemark, Hjördis och Signe Bornemark (Dan Bornemarks döttrar).
 

 

HAVSFRUN
En musiksaga om miljöförstöring, mod och mänsklighet

boka här  

Havsfrun


Målgrupp 3-9 år
Datum Tors 16/11 kl. 09.30 + 11.30
Pris 50 kr/elev, lärare fritt
Speltid 40 min
Plats Stallet, Stallgatan 7 (på Musikaliskas bakgård)

Den ensamma lådan kämpar sig fram genom vågorna. Någon är på flykt, sökandes efter hjälp. En flicka hittar lådan när hon letar vackra stenar vid stranden. Vem är där inne? Ska hon lyckas öppna lådan? Kommer hon att kunna hjälpa? Med sång, cello, harpa och nyckelharpa berättas denna musiksaga om miljöförstöring, mod och medmänsklighet. Välkommen till Havsfruns magiska värld där fiskar seglar över publikens huvuden och allt är möjligt! Tillsammans med publiken diskuterar musikerna nedskräpningen av haven och vad man själv kan göra för att få en bättre värld.

Medverkande: Ivan Monthan - nyckelharpa, Julia Westberg - sång, harpa, Hanna Stenlund Monthan – cello

 

JUL PÅ MUSIKALISKA

Boka här  

Målgrupp 5–9 år
Datum Tors 7/12 + fre 8/12 kl. 09.30 + 12.00
Pris 50 kr/elev, lärare fritt
Speltid 45 min
Plats Stora salen, Musikaliska, Nybrokajen 11

Den traditionsenliga julkonserten tillsammans med Blåsarsymfonikerna och stor barnkör. Barnpubliken får vara med och sjunga i de välkända julsångerna, lära känna blåsorkesterns alla instrument och dess klanger samt får smakprov på julsånger från andra länder. Dirigenten Per-Olof Ukkonen guidar publiken humoristiskt genom musikens och julens tongångar.

Medverkande: Blåsarsymfonikerna, Kör från Lilla Akademien. Dirigent Per-Olof Ukkonen.
 


 
För mellanstadiet, högstadiet och gymnasiet


ETHNO ON THE ROAD
Folk- och världsmusik av högsta klass

boka här  


Målgrupp 10-19 år (föreställningen anpassas efter målgrupp)
Datum Ons 4/10  kl. 10.00 + 13.00
Pris 50 kr/elev, lärare fritt
Speltid 45 min
Plats Stallet, Stallgatan 7 (på Musikaliskas bakgård)
 
Några av de bästa unga folkmusikerna från olika delar av världen bjuder på en musikshow fylld av spelglädje och fantastisk musik. De har alla deltagit på det internationella Ethnolägret sommaren 2017 i Rättvik och återförenas för en turné under hösten. "Ethno on the road" på Musikaliska/Stallet har blivit tradition och konserterna är mycket uppskattade av både elever och lärare. Ingen konsert är den andra lik eftersom det är nya musiker från olika länder varje år, men spelglädje och folk- och världsmusik av högsta klass kan vi garantera.
 
I samarbete med Stallet – Världens musik

 

Mer information

Anita Bohlin Heggestad
anita.bohlin@musikaliska.se
076-517 16 09