Framtidskören åk 3–5

Var med i Framtidskören!

Tre workshopdagar med körsång för alla sinnen och en avslutande Framtidskörkonsert

Var med och skapa en konsert tillsammans med de inspirerande körpedagogerna Marie Bejstam och Charlotte Rider Norlander från Kulturfyren samt professionella världsmusiker. Tre workshopdagar med musik från olika länder och körsång för alla sinnen utmynnar i den stora Framtidskörkonserten i Eric Ericsonhallen på Skeppsholmen. På vägen mot konserten får eleverna möta nya vänner från hela Stockholms län och ökat mod att använda rösten och kroppen. Inte minst får de arbeta med musikalisk och språklig utveckling. Projektet passar utmärkt som t.ex. Skapande skola-projekt.
Mer information: http://kulturfyren.se/barn/framtidskoren-2/


Projektets upplägg

1. En träff med de involverade lärarna

2. Workshopdagar: Klasserna arbetar fram konserten på Kulturfyren och upplever innerstaden.

Två Framtidskörklasser i taget kommer till Skeppsholmen för att lära sig sånger från hela världen och arbeta fram en konsert med koreografi och tema som de är med och väljer. Dessutom får de gå en Skeppsholmenvandring och överblicka kulturbyggnader som Operan och Dramaten från ön.

3. Storsång – alla Framtidskörklasser repeterar ihop.

Framtidskörklasserna (ca 150 elever), musikerna och körpedagogerna möts i en lokal i Tumba eller på Musikaliska för att sjunga och repetera inför den stora Framtidskörkonserten.

4. Konsertdag i Eric Ericsonhallen inför släkt och vänner. Gratisbussar för publiken till och från konserten ingår.
 

Kostnader

Länsmusiken erbjuder i samarbete med Kulturfyren hela paketet med fyra träffar för 7 000 kr + moms per klass. Vi tar emot max 60 elever per workshopgrupp, gärna från samma skola.
 

Bokning

Anita Bohlin Heggestad
anita.bohlin@musikaliska.se
Tel. 08-407 16 09


Projektet möjliggörs genom bidrag från Jacob Wallenbergs Stiftelse.
Samarbetspartners är Kulturfyren, Eric Ericson International Choral Centre och Länsmusiken i Stockholm.