Bluesworkshops med Matti Norlin (12-19 år)

Matti är gitarrist, sångare och kompositör, en mångsidig musikant som går sin egen väg. Han är uppskattad som en av landets flitigaste uttolkare av den tidiga bluesmusiken. Matti spelar med rockbandet Badge och med folkmusikbandet Skrömta, där han spelar nyckelharpa och vevlira. Ett möte med Matti bjuder på lika delar energi och intensitet, som humor och värme. Han har under flera säsonger turnerat med Länsmusiken och framfört både egna och andras alster för mängder av skolungdomar.

”Lyckliga den skola som har ditt besök att se fram emot!” (lärarröst efter Mattis besök)

Workshop 1: Musikens byggstenar

Passar för alla elever

Tillsammans med eleverna testar Matti musikens byggstenar och öppnar för en dialog om att ha självförtroendet att bara våga göra. Matti spelar och berättar sin historia och välkomnar sedan eleverna att ta plats, synas och höras och prova sina egna idéer!

Möten med Matti Norlin blir…
• ett spännande möte mellan gammalt och nytt, nyfikenhet möter kunskap.
• ett skapande som handlar om självförtroendet att hitta sina egna regler.
• en inblick i musikens byggstenar; rytmik, harmonik och dynamik.

Workshop 2: Break Down

Bluesworkshop för spelkunniga elever

Får man bryta regler – eller måste man? Är det viktigt att vara unik? Hur kan man som musiker tänka nytt och samtidigt förhålla sig till traditionen?
Ett praktiskt undersökande av låtars uttryck genom historien samt musikens form och innehåll. Föreläsning och diskussion med utgångspunkt ifrån Mattis gitarrspel följs av musicerande i mindre grupper. Dagen avslutas med konsert där eleverna framför sina arrangemang.

Längd:  2 timmar, hel eller halvdag eller ev. 1,5 dag enligt önskemål

Bokning och information:
Susanne Rundberg, producent
Susanne.rundberg@musikaliska.com
08-545 703 17