Mötesplats Barnkultur

Mötesplats Barnkultur är till för dig som är intresserad av allt som händer inom barnkulturområdet! Här kan du mingla, diskutera och ta del av det senaste inom forskning, nyskapande projekt och andra verksamheter. Mötesplatserna är ett samarbete mellan Länsmusiken i Stockholm, Dans i Stockholm Stad och län samt Centrum för barnkulturforskning.

Fri entré – men anmäl dig gärna till susanne.rundberg@musikaliska.se.


Våren 2018


Måndag 5 feb kl. 17.00
OBS! Stora salen, längre föreläsning ca 1, 5 tim (inkl frågor och diskussion).

Bilders makt

El Sistema Södertälje
Moa Matthis Foto: Caroline Andersson

Moa Matthis, författare, skribent, fil dr och lärare på Konstfack och Joanna Rubin Dranger, bildberättare och illustratör samt professor i illustration knuten till Konstfack, är kvällens  gäster. De berättar om Kunskapsbanken Bilders Makt, en nätbaserad, fritt tillgänglig kunskapsbank med bilder, film, förklarande texter och pedagogiskt material om stereotyper. Genom att berätta om bildernas ursprung, historia och funktion erbjuder Bilders Makt ett verktyg för fördjupad visuell läskunnighet. Det är en folkbildande kunskapsbank som är öppen för alla. Moa och Joanna ger exempel på navigering och beskriver bakgrund, innehåll och pedagogik bakom kunskapsbanken.

Kunskapsbanken Bilders Makt drivs av Mångkulturellt centrum som en kunskapspilot inom Unesco LUCS.

Finansierad av Postkodlotteriets kulturstiftelse


Måndag 9 april kl.17.00
Clara Schumannsalen. Fika och mingel från kl.16.30. Föreläsning ca 1 tim (inkl frågor och diskussion)​​​​​​​.

Danskonst för de allra yngsta

Danskonst för de allra yngsta Foto: Marie Bejstam
Foto: Marie Bejstam

Samspel, medskapande och tidiga kroppsminnen  

På denna mötesplats får vi träffa KollektivKompaniet KolKo ink. som är en plattform för danskonst och pedagogik. De delar med sig av sina upplevelser och erfarenheter genom arbetet med Rundgång, en dansföreställning för de allra yngsta, 6 - 14 månader, där relationen mellan bebis och vuxen står i fokus, när de tillsammans upplever och utforskar rörelse och rum.