O/Modernt Kammarorkester

O/Modernt Kammarorkester & O/Modernt New Generation
Den unga virtuosa stråkensemblen under ledning av violinisten Hugo Ticciati har under några år genomfört en framgångsrik konsertserie på Musikaliska i samarbete med Länsmusiken i Stockholm. Under 2018 utvecklas konceptet vidare för att främja och locka unga musiker i länet. En ny ensemble växer fram, O/Modernt New Generation. Under våren 2018 kommer vi att få uppleva två konserter - den första är med O/Modernt Kammarorkester som är en ung ensemble, men ändå erfarna musiker, medan den andra konserten i huvudsak framförs av några av de bästa nya unga musikerna under 25 år. O/Modernts grundkoncept är att blanda gammalt och nytt och utforska förhållandet mellan svunna tiders kompositörer och vår moderna kultur och ge historiska verk nya skepnader. 

Omodernt Kammarorkester Foto: Susan Poeschl
Omodernt Kammarorkester Foto: Susan Poeschl

Om Hugo Ticciati,
Hugo Ticciati, född i England, kom till Sverige år 1999 för att studera violin för Nina Balabina, välrenommerad violinpedagog och Musikskolan Lilla Akademiens grundare. Hugo omfamnar all världens nutida musik och framför verk dedikerade till honom runt om i Europa, Asien, Nord- och Sydamerika. Till tidigare säsongers höjdpunkter hör framträdanden i Carnegie Hall, Mariinsky Theatre Concert Hall och Chicago Symphony Hall.
 

Hugo Ticciati Foto: Marco Borggreve

Hugo har en stor passion för kammarmusik och uppträder regelbundet på högt ansedda festivaler som Kuhmo Edinburgh, Gstaad, St-Denis och Östersjöfestivalen, och samarbetar med världsstjärnor som Anne-Sofie von Otter, Steven Isserlis, Angela Hewitt, Torleif Thedéen och Olli Mustonen. Parallellt med violinkarriären arrangerar Hugo sedan 2011 festivalen O/MODERNT på Ulriksdals slottsteater Confidencen.

 

 

 

Orkestern

Violin I
Hugo Ticciati
Lisa Werhahn
Johannes Marmén
Gudrun Dahlkvist
Joel Andersson

Violin II
Kersti Dahlkvist
Liana Svensson
Alexander Rydberg
Victoria Stjerna

Alt
Louisa Tatlow
Jenny Augustinsson
Albin Uusijärvi

Cello
Hanna Dahlkvist
Erik Uusijärvi
Fred Lindberg

Bas
Takanari Koyama
Jordi Carrasco Hjelm