Harpisten Johanna Ander Ljung

Unga Musiker: Franska delikatesser

Passerad föreställning

Datum: söndag 22 oktober

Tid: 15:00

Lokal: Stora salen på Musikaliska

Expressiv orkestermusik av Claude Debussy och Konsertstycke för harpa och orkester av Gabriel Pierné med Johanna Ander Ljung som solist. Kulturskolan Stockholm bjuder på kör under ledning av Mia Olsson Hedtjärn.
 

Stockholms Ungdomssymfoniorkester (SUSO)
SUSO bildades 1978 i Stockholms kommun, men idag är orkesterns medlemmar från hela Stockholms län. Eleverna får en plats i orkestern genom provspelning för att säkerställa den musikaliska nivån. SUSO finansieras av Kulturskolan Stockholm. Sedan 2005 är Glenn Mossop konstnärlig ledare och dirigent för SUSO. Glenn Mossop är utbildad både i sitt hemland Kanada samt vid Kungliga Musikhögskolan Stockholm. Idag är Glenn lektor i orkesterdirigering vid KMH Stockholm.

SUSO på Musikaliskas stora scen
SUSO

 

Johanna Ander Ljung, harpist
Johanna Ander Ljung

Johanna Ander Ljung
Johanna är SUSOs harpist sedan 2014 men framträder även med bl.a. Kungliga Musikhögskolans symfoniorkester och de nordiska ungdomsorkestrarna både som solist och orkestermedlem. Några av de utmärkelser Johanna erhållit är första pris i tävlingen Unga Artister, Avalon Young Musician Prize, stipendium ur S:t Erik av Svenska Frimurareordens Jubelårsfond och sommarens framträdande vid World Harp Congress i Hong Kong. Närmast har hon blivit uttagen att delta i tävlingen Polstjärnepriset 2018.  Johanna går ut Södra Latins musikprogram i vår och planerar för fortsatta musikstudier till hösten.
 

Medverkande

Kör från Kulturskolan Stockholm
Ledare: Mia Olsson Hedtjärn
Stockholms Ungdomssymfoniorkester (SUSO)
Solist: Johanna Ander Ljung, harpa
Dirigent: Glenn Mossop


Biljetter

125 kr/75 kr