Moa Svan porträttbild

Livepodd: Om kvinnors musikskapande Nu och Då

Datum: lördag 7 september

Tid: 15:00

Lokal: Clara Schumann salen

Baren har öppet från kl. 15.00. Poddinspelningen startar kl. 16.00

Svan Sessions special om kvinnliga kompositörer i samarbete med nätverket Konstmusiksystrar och Musikaliska

I detta samarbete mellan Svan Sessions och Konstmusiksystrar får vi höra Moa Svan i ett samtal med nutida tonsättare med utgångspunkt i pianovirtuosen och kompositören Clara Schumanns liv och verk under 1800-talet. Hur såg arbetsförhållandena för kvinnliga tonsättare ut? Vad kan vi dra för paralleller till situationen för samma yrkesgrupp idag, 200 år efter Clara Schumanns födelse?

Vi får möta tonsättarna Ylva Fred och Madeleine Jonsson Gille som tillsammans med tre andra kvinnliga tonsättare, skrivit ett verk inspirerat av Clara Schumanns pianokonsert. Pianisten Terés Löf spelar utvalda delar ur konserten. Samtalet sker på svenska.
 

Om Svan Sessions

Svan Sessions är ett tvärkulturellt projekt med rötter i både feminismen, standup-scenen och ett intresse för litteratur och historia. Under paraplyprojektet Svan Sessions driver Moa Svan, i samarbete med Sabina Wärme, både litteraturpodcasten ”Svan Sessions Litteratur” och fotbollsprojektet ”Svan Sessions Fotboll”.  Med bakgrund som programledare i bland annat P1, P3 och Kunskapskanalen leder Moa Svan smarta och intressanta samtal, där mer akademiska ämnen blandas med humor. Svan Sessions görs i samarbete med producenten och kompositören Sabina Wärme, som bland annat specialskriver musiken för projektet.

Medverkande

Ylva Fred, kompositör 
Madeleine Jonsson Gille, kompositör
Terés Löf, pianist
Moa Svan, programledare

Speltid

2 tim (Baren har öppet från kl. 15.00. Poddinspelningen startar kl. 16.00)

Fri entré!

Detta evenemang ingår i Stockholm Fringe Festival
 

Stockholm Fringe Festival logotyp