Stockholms Musikkår Tre Kronor

Extern arrangör: Nyårskonsert med Stockholms Musikkår Tre Kronor

Passerad föreställning

Datum: lördag 6 januari

Tid: 15:00

Lokal: Stora salen

Stockholms Musikkår Tre Kronor, en av Stockholms största symfoniska blåsorkestrar, bjuder återigen in till en festlig och varierad Nyårskonsert på Musikaliska!  Musikkåren har glädjen att samarbeta med internationellt kände oboisten Jean-Chistophe Robert och två solister ur musikkåren – Isa Lybeck Sköld och Viggo Mattsson.  Konserten stöds av  KULTURENS.
 

Medverkande

Jean-Christophe Robert, oboe
Viggo Mattsson,  bastuba
Isa  Lybeck Sköld, klarinett & sång
Stockholms Musikkår Tre Kronor
Dirigent: Nils-Gunnar Burlin
 

Jean-Christophe Robert, oboe
Jean-Christophe Robert, oboe

Jean-Christophe Robert,  dagens oboesolist, är utbildad i sin hemstad Paris där han har genomgått Master Class, varit solist i flera ensembler och professor i kammarmusik. Jean-Christophe Robert har fått 1:a pris vid ”Ville de Paris Artist Universal Music Solist Foundation Yehudi Menuhin”. Han har konserterat i Europa, Asien och USA och har gjort ett flertal skivinspelningar. Han är oboist i blåsartrion Nordic Wind Trio och spelar i Stockholms Symfoniorkester. Vid dagens konsert framför han Variationer ur ett tema av Glinka av Nikolai Rimsky-Korsakov för oboe och symfonisk blåsorkester.

 

Tubaisten Viggo Mattsson
Viggo Mattsson, tubaist

Viggo Mattsson, tubaist, är uppvuxen i Karlshamn där han fått sin musikaliska grundutbildning och spelat i Karlshamns Musikkår. Han går nu på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och spelar bastuba i musikkåren. På sin bastuba framför han Fantasi, tema och variationer ur Karnevalen i Venedig av Jean Baptiste Arban.
 

Isa Lybeck Sköld, klarinett
Isa Lybeck Sköld, klarinettIsa Lybeck Sköld är klarinettist och musikkårens sångerska. Till musikkårens ackompanjemang framför hon två välkända sånger ur Monica Zetterlunds repertoar.


Speltid

2 tim inkl. paus

 

Biljetter

200 - 250 kr