Orkesterprofiler höst 2019 & vår 2020

Blåsarsymfonikernas musiker utgör delar av orkestern som kollektiv. I orkesterrepertoaren lyfts enskilda musiker då och då fram i solopartier men vår ambition är att publiken också ska få uppleva riktiga soloprestationer av musikerna eftersom alla blåsarsymfoniker har så mycket att visa, både musikaliskt och som personer. Från och med hösten 2017 lyfter vi därför fram en musiker varje halvår, kallad orkesterns profil.
 

Höst  2019

Amelia Hjortenhammer, trombon

 

Amelia Hjortenhammar

 

Amelia Hjortenhammar, f. 1994, i Ronneby i Blekinge och började som 18-åring studera trombon vid Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Där tog hon både kandidat- och masterexamen. Därefter studerade hon vid Norges Musikhögskola med stipendiatplats i Oslo Filharmoniska Orkester, samt Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, där hon avslutade sina studier under våren 2019. Sedan september 2018 arbetar Amelia som trombonist i Blåsarsymfonikerna i Stockholm. Som frilansare spelar hon bland annat med Kungliga Filharmonikerna, Arméns Musikkår och Sveriges Radios Symfoniorkester.

 

Vår 2020

Sandra Iberreche, klarinett

 

Sandra Ibarreche

 

Sandra Ibarreche, f. 1990 och uppvuxen i Bilbao/Baskien i norra Spanien. 2012 tog Sandra examen på Musikkonservatoriet i Baskien och har efter det studerat i Helsingfors, Barcelona, Nice och på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm för Andreas Sundén. Sandra har vunnit flera tävlingar i Baskien: Jóvenes Intérpretes och César Uceda, varit solist med Bilbao Symphony Orchestra och The Wind Band of Nice. Sandra har deltagit i många masterclasses med berömda klarinettister/pedagoger som till exempel Yehuda Gilad, Martin Fröst, Christoffer Sundqvist och Kari Kriikku.

I december 2015 var Sandra med i Martin Frösts projekt Genesis tillsammans med Kungliga Filharmoniska orkestern, ett projekt som också gjorts i Göteborg 2018 och i Stockholm 2019. Hon har frilansat som orkester- och kammarmusiker i många europeiska länder och spelat med dirigenter som Daniel Harding, Manfred Honeck, Jorma Panula och Leif Segerstam.

Sandra har spelat med Kungliga Filharmoniska orkestern, Sveriges Radios Symfoniorkester, Kungliga Hovkapellet, Dalasinfoniettan, Västerås Sinfonietta, Nordiska Kammarorkestern med flera orkestrar och hade under 2018 kontrakt som alternerande stämledare på Oslooperan.
Sedan maj 2019 är Sandra tillsvidareanställd i Blåsarsymfonikernas orkester.